Letni omlet z musztardą Dijon

Delikatny, kolorowy posiłek idealny na leniwe, niedzielne śniadanie. Dzięki dużej ilości warzyw omlet jest pełen zdrowych składników, dających energii na cały dzień!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki musztardy Dijon Maille
  • 200 g brokuła rozdzielonego na różyczki
  • 100 g groszku cukrowego
  • 50 g fasoli szparagowej
  • 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie plastry
  • 100 g szparagów
  • Garść rzeżuchy
  • 8 jajek
  • Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku zagotuj wodę i zblanszuj w niej brokuły, groszek cukrowy, fasolę szparagową oraz szparagi. Przełóż na durszlak w celu odcedzenia nadmiaru wody.
  2. W misce rozmąć wszystkie jajka, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej rozmącone jajka i smaż z obu stron, aż jajko się zetnie. Z podanej ilości możesz przygotować 4 mniejsze lub 1 duży omlet.
  4. Na gotowym omlecie rozsmaruj musztardę i ułóż na nim warzywa, a następnie złóż go na pół.
  5. Podawaj od razu po przygotowaniu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY