Kurczak w marynacie morelowo-musztardowej

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Soczyście aromatyczny, niebanalny przepis na kurczaka we francuskim stylu idealnie sprawdzi się zarówno na grillu, jak i w wersji pieczonej. Dodatek dżemu morelowego nadaje daniu lekkiej, owocowej słodyczy.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

70 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 pałki z kurczaka

Marynata:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. W misce wymieszaj składniki marynaty, a następnie włóż kurczaka i marynuj go przez około 1 godzinę.
2. Rozgrzej grill, a następnie rozłóż pałki z kurczaka na ruszcie i grilluj je z każdej strony na złoty kolor.

Polecane sosy do podania: sos BBQ oraz pasta Chili z czosnkiem

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY