Kurczak satay w sosie orzechowym Ros Thai Thai Fly me to the spoon
Kurczak satay to prawdziwy grillowy hit! Idealnie smakuje z sosem orzechowym od Ros Thai Thai. Koniecznie musicie sprawdzić nasz przepis. Do dzieła!
SKŁADNIKI
- 100 ml mleczka kokosoweg light 11% UHT 200ml Kara
- 500 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/4 łyżeczki kuminu
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 3-4 łyżki oleju
Do podania:
- 100 ml sosu Satay Ros Thai Thai
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wymieszaj wszystkie przyprawy z łyżką oleju, mleczkiem kokosowym i zamarynuj mięso, odstaw na 15 minut. Następnie nadziej kurczaka na patyczki do szaszłyków.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż mięso na rumiany kolor, w między czasie smaruj je pozostałym z marynaty sosem przy pomocą pędzelka.
- Sos do sataya przelej do miseczek i podawaj z gotowymi szaszłykami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY