Kremowa soczewica w sosie Massaman curry z śmietanką koksową Smyk w kuchni

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 98

Brak głosów do tej pory.

Lubicie dania jednogarnkowe? @smyk_w_kuchni_blog przychodzi właśnie z takim pomysłem na pełnowartościowe danie dla całej rodziny. Karolina do tego przepisu wybrała niesamowicie kremowe mleczko kokosowe kara, aromatyczną pastę Kanokwan i błyskawiczny w przygotowaniu makaron Chow Mein House of Asia.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na oliwie podsmaż warzywa, dodaj odcedzoną soczewicę i całość smaż przez kilka minut.

2. W garnku ugotuj makaron wedle instrukcji na opakowaniu.

3. Na patelnię z warzywami dodaj pastę curry, orzechy ziemne, liście limonki i mleczko kokosowe. Całość duś do miękkości, dodaj ugotowany makaron, dopraw sokiem z limonki. Gotowe danie posyp sezamem, dymką i skrop olejem sezamowym.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY