Kremowa soczewica w sosie Massaman curry z śmietanką koksową Smyk w kuchni
Lubicie dania jednogarnkowe? @smyk_w_kuchni_blog przychodzi właśnie z takim pomysłem na pełnowartościowe danie dla całej rodziny. Karolina do tego przepisu wybrała niesamowicie kremowe mleczko kokosowe kara, aromatyczną pastę Kanokwan i błyskawiczny w przygotowaniu makaron Chow Mein House of Asia.
SKŁADNIKI
- 1 Makaron Chow Mein House of Asia
- 4-6 sztuk Liści limonki Kaffiru całe House of Asia
- Sok z limonki House of Asia
- 1 łyżka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 3-4 łyżki Sezamu białego House of Asia
- 200 ml Mleczka kokosowego light 11% Kara
- 1 Pasta Massaman curry Kanokwan
- 2 puszki gotowanej soczewicy
- Biała część pora pokrojonego w kostkę
- 2-3 marchewki pokrojone w kostkę
- oliwa z oliwek do podsmażenia warzyw
- 2/3 szklanki orzechów ziemnych niesolonych
- dymka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na oliwie podsmaż warzywa, dodaj odcedzoną soczewicę i całość smaż przez kilka minut.
2. W garnku ugotuj makaron wedle instrukcji na opakowaniu.
3. Na patelnię z warzywami dodaj pastę curry, orzechy ziemne, liście limonki i mleczko kokosowe. Całość duś do miękkości, dodaj ugotowany makaron, dopraw sokiem z limonki. Gotowe danie posyp sezamem, dymką i skrop olejem sezamowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY