Koreańskie smażone corn dogi z musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 2 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Szukasz smacznej, ciepłej przekąski? Koreańskie corn dogi to idealny wybór dla każdego zabieganego zwolennika smażonych potraw. Dzięki panierce panko corn dogi będą wyśmienicie chrupiące.

Ilość porcji

Liczba porcji

5

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

80 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 3 łyżeczki musztardy oryginalnej Dijon
  • 80g panierki panko
  • 4 kiełbaski hot dog
  • 230 g mozarelli pokrojonej na grube kawałki
  • 120 g mąki pszennej
  • 60 g mąki ryżowej
  • 1/2 łyżeczki drożdży
  • 120 ml mleka lub wody
  • 1 jajko
  • Szczypta soli

Opcjonalnie:

  • 1 łyżka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do dużej miski wsyp mąkę pszenną, mąką ryżową, cukier, sól i drożdże. Następnie dodaj mleko oraz jajko. Dokładnie mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryj i zostaw na ok. godzinę, do wyrośnięcia.
  2. Kiedy ciasto wyrasta przygotuj wypełnienie corn dogów. Na jednorazowe drewniane pałeczki nadziej kawałki mozzarelli i kiełbaski. (możesz zrobić też mieszane wypełnienie – połowa mozarelli i połowa kiełbaski).
  3. Kiedy ciasto już wyrosło panieruj wypełnienie corn dogów kolejno w cieście, a następnie w panierce panko. Smaż przez 4-5 minut w głębokim tłuszczu, aż corn dogi się zarumienią.
  4. Podawaj z musztardą Dijon i ketchupem.

TIP: Jeśli chcesz obtocz corn dogi w cukrze. Dzięki temu będą bardziej chrupiące i delikatnie słodkie.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY