Koreańskie smażone corn dogi z musztardą Dijon

Szukasz smacznej, ciepłej przekąski? Koreańskie corn dogi to idealny wybór dla każdego zabieganego zwolennika smażonych potraw. Dzięki panierce panko corn dogi będą wyśmienicie chrupiące.

Ilość porcji

Liczba porcji

5

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

80 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 3 łyżeczki musztardy oryginalnej Dijon
  • 80g panierki panko
  • 4 kiełbaski hot dog
  • 230 g mozarelli pokrojonej na grube kawałki
  • 120 g mąki pszennej
  • 60 g mąki ryżowej
  • 1/2 łyżeczki drożdży
  • 120 ml mleka lub wody
  • 1 jajko
  • Szczypta soli

Opcjonalnie:

  • 1 łyżka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do dużej miski wsyp mąkę pszenną, mąką ryżową, cukier, sól i drożdże. Następnie dodaj mleko oraz jajko. Dokładnie mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryj i zostaw na ok. godzinę, do wyrośnięcia.
  2. Kiedy ciasto wyrasta przygotuj wypełnienie corn dogów. Na jednorazowe drewniane pałeczki nadziej kawałki mozzarelli i kiełbaski. (możesz zrobić też mieszane wypełnienie – połowa mozarelli i połowa kiełbaski).
  3. Kiedy ciasto już wyrosło panieruj wypełnienie corn dogów kolejno w cieście, a następnie w panierce panko. Smaż przez 4-5 minut w głębokim tłuszczu, aż corn dogi się zarumienią.
  4. Podawaj z musztardą Dijon i ketchupem.

TIP: Jeśli chcesz obtocz corn dogi w cukrze. Dzięki temu będą bardziej chrupiące i delikatnie słodkie.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY