Kokosowy pudding ryżowy z żelką z marakui Delicious Place
Odkryjcie przepis na sycące, zdrowe i wiosenne śniadanie od Deliciousplace. Natalia wybrała kremowe mleczko kokosowe KARA, ryż House of Asia oraz pulpę marakuja i stworzyła przepyszny pudding. Zaledwie 35 minut przygotowania, a uśmiech po zjedzeniu takiego śniadania utrzyma się na twarzy przez cały dzień. Sprawdźcie jak zrobić takie śniadanie krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 500 ml mleczka kokosowego 16-18% BIO Kara
- 50 g ryżu do sushi House of Asia
- kilka truskawek
- garść preparowanego ryżu (opcjonalnie)
- listki mięty
Żelki z marakui:
- pół płaskiej łyżeczki agar agar Quality Food
- 170 g pulpy z marakui Quality Food
- 75 ml. zimnej wody
- 1 łyżeczka cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ryż wypłucz w wodzie, odcedź i przełóż do garnka z mleczkiem kokosowym. Doprowadź do zagotowania, a następnie zmniejsz moc palnika na najmniejszy i gotuj bez przykrycia przez 30 minut. W tym czasie zamieszaj pudding co jakiś czas.
- W wodzie rozpuść cukier i agar agar. Postaw garnuszek na palnik i gotuj wodę z agarem przez minutę. Zdejmij z ognia i wlej pulpę z marakui. Wymieszaj i od razu napełnij musem silikonowe foremki. Zanim pudding się ugotuje, żelka będzie już zastygnięta.
- Pudding podawaj truskawkami i miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY