Kokosowy pudding chia z pulpą mango

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4 / 5. Ilość głosów: 28

Brak głosów do tej pory.

Prosty przepis na deser lub słodkie śniadanie? Skuś się na egzotyczny pudding chia z dodatkiem mleczka kokosowego oraz wyrazistej pulpy mango. Przepis powstał we współpracy z influencerem Anitą Daraż – Baraniak.

Ilość porcji

Liczba porcji

1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do miski wlej mleczko kokosowe, a następnie dodaj chia i erytrytolu. Odstaw na kilka godzin, mieszając co jakiś czas, aby nasiona się nie zbryliły.
  2. Namoczone nasiona chia przełóż do szklanek, a na wierzch wlej pulpę z mango. Udekoruj ulubionymi owocami.

TIP: Zamiast nasion chia możesz również użyć tapioki. W takim przypadku 50 g perełek tapioki gotuj w 500 ml mleczka kokosowego, aż perełki staną się przezroczyste. Ostudź.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY