Kokosowy pudding chia z pulpą mango
Prosty przepis na deser lub słodkie śniadanie? Skuś się na egzotyczny pudding chia z dodatkiem mleczka kokosowego oraz wyrazistej pulpy mango. Przepis powstał we współpracy z influencerem Anitą Daraż – Baraniak.
SKŁADNIKI
- 200 ml Mleczka kokosowego House of Asia
- 3 łyżki Nasion chia QF Quality Food
- 2 łyżeczki erytrytolu
Do podania:
- Pulpa z mango QF Quality Food
- Ulubione owoce
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski wlej mleczko kokosowe, a następnie dodaj chia i erytrytolu. Odstaw na kilka godzin, mieszając co jakiś czas, aby nasiona się nie zbryliły.
- Namoczone nasiona chia przełóż do szklanek, a na wierzch wlej pulpę z mango. Udekoruj ulubionymi owocami.
TIP: Zamiast nasion chia możesz również użyć tapioki. W takim przypadku 50 g perełek tapioki gotuj w 500 ml mleczka kokosowego, aż perełki staną się przezroczyste. Ostudź.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY