Kokosowy deser z pulpą mango i kruszonką

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Takie doznania zapewni Ci połączenie smakowe słodkiej pulpy z mango i orzeźwiającej bitej śmietany z kremu kokosowego i dodatku skórki z limonki. Zaintrygowaliśmy Cię? Koniecznie zerknij na ten prosty i szybki przepis.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Kruszonka:

  • 15 g pasty miso
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 80 g cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotuj kruszonkę – zagnieć wszystkie składniki ciasta i wstaw do lodówki na 10 minut. Po tym czasie pokrusz i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
  2. Mleczko kokosowe przełóż do miski i ubij na sztywno z cukrem pudrem i skórką z limonki.
  3. Do pucharków nakładaj na zmianę kruszonkę, krem kokosowy, znów kruszonkę i na koniec dodaj pulpę mango i świeże owoce.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY