Kokosowy deser quinoa

Masz ochotę na egzotyczną słodycz? Wypróbuj nasz delikatny deser z komosy ryżowej na zimno! Świetnie sprawdzi się zarówno w upalne dni, jak i w chłodne wieczory. Dodatek mleczka kokosowego nadaje całości tropikalnej nuty, którą pokochasz. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 minut + 30 chłodzenie

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Quinoę ugotuj według wskazań na opakowaniu.
2. Do dużego garnka wsyp cukier, sól i mąkę. Dodaj jajko i dokładnie wymieszaj całość trzepaczką. Wlej mleczko, dodaj quinoę i ponownie wymieszaj.
3. Masę gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zagotuj ją i po 30 sekundach zdejmij z ognia. Do masy wlej ekstrakt waniliowy i dodaj masło. Utrzyj masę.
4. Deser przełóż do małych kokilek i odstaw do schłodzenia.
5. Desery podaj z bezami i udekoruj miętą.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY