Kokosowe tiramisu bez laktozy

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Za pasem święta, Sylwester i karnawał, więc okazji do zajadania się pysznymi deserami jest wiele. Jeśli jednak braknie Ci czasu na czasochłonne wypieki, spieszymy do Ciebie z szybkim, prostym i przepysznym przepisem na TIRAMISU w wersji bez glutenu. W naszym przepisie użyliśmy kremu kokosowego Quality Food.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 400 ml Kremu kokosowego do ubijania (w temperaturze pokojowej)
  • 8 podłużnych biszkoptów
  • ok. 60 ml przestudzonego espresso
  • 3 łyżki cukru pudru
  • Opcjonalnie likier Amaretto lub rum

Do podania:

  • 2 łyżeczki naturalnego kakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krem kokosowy ubij z cukrem pudrem.
  2. Przygotuj duży i płaski, najlepiej szklany pojemnik lub małe pucharki. Namaczaj biszkopty w zimnej kawie wymieszanej z likierem, ale nie dłużej niż 3 sekundy, żeby się nie rozpadły i układaj obok siebie w naczyniach, tak aby stworzyły jedną warstwę.
  3. Na biszkopty wyłóż ubity krem kokosowy.
  4. Następnie na krem kokosowy wyłóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, potem mleczko i tak na przemian, ułóż tyle warstw na ile starczy Ci produktów.
  5. Tiramisu można serwować od razu po przygotowaniu albo wstawić do lodówki, aby nieco stężało.
  6. Przed podaniem, tiramisu posyp naturalnym kakao.

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY