Jesienny napar z pulpą mango Smukłe Widelce
Sezon na rozgrzewające herbatki i napary czas start! smuklewidelce z tej okazji przychodzi z niesamowicie pysznym naparem z egzotyczną nutą naszej pulpy mango. Koniecznie spróbujcie i rozgrzejcie się na zdrowie!
SKŁADNIKI
- 8 łyżek Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru 450 g QF Quality Food
- 3-4 plasterki imbiru pokrojone w plastry
- mała garstka świeżej żurawiny
- pomarańcza pokrojona w plastry
- 500 ml wrzątku
- *łyżka miodu – opcjonalnie
- *torebka czarnej herbaty – opcjonalnie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do dzbanka wrzuć pomarańczę, żurawinę oraz imbir.
- Dolej pulpę mango i całość zalej gorącą wodą.
- Odczekaj ok 5-10 minut aż napar nabierze smaku, dokładnie wymieszaj.
- Gdy nieco ostygnie dodaj miodu.
- Możesz go wykonać także w formie herbaty – najpierw zaparz herbatę z imbirem ok 3 minut, następnie dodaj resztę składników.
TIP: Pozostałą pulpę wykorzystaj do innego przepisu (https://decare.pl/przepisy/pulpa-mango/)
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY