Japońskie curry
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Golden Curry Sauce Mix 92 g S&B
- 450 g pokrojonej wołowiny (lub kurczaka, jagnięciny, krewetek)
- 1 średnia cebula, drobno posiekana
- 1/2 średniej marchewki, pokrojona
- 1 średni ziemniak, pokrojony
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 540 ml wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj mięso oraz warzywa i smaż przez około 5 minut, aż lekko się zarumienią.
- Wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż składniki zmiękną.
- Zdejmij patelnię z ognia, podziel S&B Golden Curry Sauce Mix na mniejsze kawałki i dodaj je do potrawy. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą, tworząc gładki sos.
- Ponownie podgrzewaj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
- Podawaj na gorąco z ryżem lub makaronem. Smacznego!
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY