Japońskie curry

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 136

Brak głosów do tej pory.

Japońskie curry w kilka chwil! Dzięki S&B Golden Curry Sauce Mix przygotujesz aromatyczne i aksamitne curry bez zbędnego wysiłku. Wystarczy podsmażyć mięso z warzywami, dodać wodę, a na koniec rozpuścić kostkę curry – i gotowe! Pyszne, domowe danie w mniej niż 30 minut.

 

Ilość porcji

Liczba porcji

5

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie Golden Curry Sauce Mix 92 g S&B
  • 450 g pokrojonej wołowiny (lub kurczaka, jagnięciny, krewetek)
  • 1 średnia cebula, drobno posiekana
  • 1/2 średniej marchewki, pokrojona
  • 1 średni ziemniak, pokrojony
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 540 ml wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj mięso oraz warzywa i smaż przez około 5 minut, aż lekko się zarumienią.
  2. Wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż składniki zmiękną.
  3. Zdejmij patelnię z ognia, podziel S&B Golden Curry Sauce Mix na mniejsze kawałki i dodaj je do potrawy. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuszczą, tworząc gładki sos.
  4. Ponownie podgrzewaj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  5. Podawaj na gorąco z ryżem lub makaronem. Smacznego!
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY