Jak zrobić wegańskie gofry z bitą śmietaną i pulpą z papai?

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 5

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj z nami wegańskie gofry. Idealnie do tego przepisu nada się nasz zamiennik bitej śmietany – krem kokosowy do ubijania. Pamiętajcie, że wcale nie trzeba go chłodzić, aby się ubiło 😊 Dziękujemy za przepis i zdjęcia o_chochelka

 

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 puszka kremu kokosowego do ubijania
  • 1 puszka pulpy z papai
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru lub zamiennika
  • 2 łyżki oleju roślinnego + ilość do posmarowania gofrownicy
  • 200 g borówek
  • Opcjonalnie: listki mięty do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krem kokosowy umieść w misce, dodaj cukier lub jego zamiennik i ubij mikserem na puszystą masę.
  2. Do drugiej miski przełóż mąkę, mleko roślinne, proszek do pieczenia, sól, dwie łyżki oleju oraz jedną trzecią ubitego kremu kokosowego. Zmiksuj na najniższych obrotach, aż wszystkie składniki się połączą.
  3. Nagrzej gorfownicę i posmaruj płytki olejem, nałóż porcje ciasta i piecz na złoto. Gotowe gofry podawaj z kremem kokosowym i pulpą, posyp borówkami, na końcu udekoruj miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY