Hummus z czerwonym curry i chlebkiem pita
Co może wyjść z połączenia pikantnej pasty curry House of Asia i kremowo-chałwowej tahini QF? Przepyszny hummus idealny do dzielenia się ze znajomymi, który wykonasz w zaledwie 10 minut.
SKŁADNIKI
- 3 łyżeczki Pasty curry czerwonej Kanokwan
- 2 łyżki pasty Tahini Premium OF
- 1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 2 łyżki uprażonego wcześniej Sezamu Białego House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 1 opakowanie gotowego chlebka pita
- 400 g cieciorki konserwowej
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- Sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- Pieprz czarny do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor i odstaw do wystygnięcia.
- Do wysokiego pojemnika przełóż cieciorkę (zalewę zostaw i użyj w razie potrzeby, gdy hummus będzie zbyt gęsty), dodaj usmażoną cebulę, pastę curry, tahini, sok z limonki, sezam i kmin rzymski. Zmiksuj wszystko razem na gładką masę dopraw do smaku pieprzem.
- Hummus polej oliwą z oliwek i olejem sezamowym, podawaj z chlebkiem pita.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY