Grillowany stek z antrykotu w marynacie galbi O’Food
SKŁADNIKI
- 100 g Marynaty do mięsa wołowego galbi BBQ O’Food
- 2 łyżki Sosu Mississippi BBQ słodko-pikantnego
- 2 łyżeczki Sezamu białego House of Asia
- 400 g wołowiny (antrykotu, rostbefu lub polędwicy)
- 2 kolby kukurydzy
- 2 małe sałaty rzymskie przekrojone na pół
- Kilka pomidorków cherry
Marynata do warzyw:
- 2 łyżki Sosu jasnego sojowego House of Asia
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1 łyżka oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso przełóż do miski, dodaj marynatę galbi BBQ i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Wymieszaj ze sobą składniki marynaty i skrop nią warzywa.
- Mięso razem z warzywami grilluj na rumiany kolor.
- Gotową wołowinę pokrój w paski, podawaj z grillowanymi warzywami i słodko-pikantnym sosem barbecue, na koniec posyp kolendrą,
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY