Grillowany ser halloumi z musztardą miodową i dżemem wiśniowym

Idealnie ugrillowany cypryjski ser z dodatkiem smakowitego sosu na bazie wiśniowego dżemu i pikantnej musztardy Dijon to świetna przekąska podczas letniego grillowania. Ten elastyczny ser doskonale sprawdzi się również jako dodatek do sałatek.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. W misce wymieszaj musztardę z dżemem.
2. Ser halloumi pokrój w długie paski o grubości 1,5 cm i szerokości 2 cm. Włóż je do miski i zalej oliwą.
3. Kawałki sera nabij wzdłuż na patyczki do szaszłyków.
4. Rozgrzej grill, a następnie grilluj ser na ruszcie na złoty kolor.
5. Ser podawaj na sałacie z przygotowanym sosem dżemowo-musztardowym.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY