Grillowany kurczak z quinoa i warzywami Yummy_fotografia_kulinarna

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 114

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj zdrowy i pyszny posiłek z naszym grillowanym kurczakiem z quinoa i warzywami! Dzięki wysokiej jakości składnikom, takim jak quinoa Quality Food i pasta massaman curry Kanokwan, to danie jest nie tylko smaczne, ale także pełne cennych wartości odżywczych. Za przepis dziękujemy yummy_fotografia_kulinarna.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Sos

  • 4 łyżki majonezu light
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piersi z kurczaka zamarynuj w oliwie z pastą massaman curry i odrobiną soli. Wstaw do lodówki na ok. 40 minut. Po czym kurczaka zawiń w folię aluminiową/ papier do pieczenia lub połóż na talerzykach do grillowania i grilluj przez ok. 20 minut.
  2. Przygotuj sos: w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i sól.
  3. Na dno miski wyłóż po 2-3 łyżki sosu i rozsmaruj dno oraz boki miski. Następnie nałóż ugotowaną quinoę, kukurydzę, ciecierzycę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Na warzywa wyłóż grillowanego kurczaka.
  4. Sezam podpraż na suchej patelni i posyp kurczaka.
  5. Udekoruj kleksem sosu czosnkowego.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY