Grillowane szaszłyki z kurczaka z dipem musztardowo-jogurtowym

Skuś się na soczyste szaszłyki z kurczaka! Dodatek esencjonalnego dipu na bazie ostrej musztardy z estragonem danie posiada głęboki smak i bogaty aromat. Szaszłyki możesz nie tylko ugrillować, ale również upiec. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

Dip:

  • 1 łyżka musztardy z estragonem
  • 2 łyżki jogurtu greckiego

Do podania:

  • 1 limonka pokrojona w ćwiartki

TIP: Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z ud kurczaka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej grill.
  2. Do miski włóż kurczaka i dodaj musztardę. Całość wymieszaj i pozostaw na 15 minut do zamarynowania.
  3. Kawałki mięsa nadziej na patyczki do szaszłyków i rozłóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 12-15 minut, obracając co kilka minut.
  4. W miseczce wymieszaj musztardę z jogurtem tworząc dip o gładkiej konsystencji.
  5. Ugrillowane szaszłyki podawaj z dipem oraz ćwiartką limonki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY