Grillowane szaszłyki z kurczaka z dipem musztardowo-jogurtowym
SKŁADNIKI
- 2 łyżki musztardy z estragonem Maille
- 500 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
Dip:
- 1 łyżka musztardy z estragonem
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Do podania:
- 1 limonka pokrojona w ćwiartki
TIP: Zamiast piersi z kurczaka możesz użyć mięsa z ud kurczaka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej grill.
- Do miski włóż kurczaka i dodaj musztardę. Całość wymieszaj i pozostaw na 15 minut do zamarynowania.
- Kawałki mięsa nadziej na patyczki do szaszłyków i rozłóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj przez 12-15 minut, obracając co kilka minut.
- W miseczce wymieszaj musztardę z jogurtem tworząc dip o gładkiej konsystencji.
- Ugrillowane szaszłyki podawaj z dipem oraz ćwiartką limonki.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY