Grillowane roladki z polędwicy wołowej w sosie O’food
SKŁADNIKI
- 4 łyżki Marynaty do mięsa wołowego BBQ Bulgogi O’food
- 500 g polędwiczki wieprzowej lub wołowej
- Liście sałaty rzymskiej
- 1 cebula czerwona pokrojona w piórka
- 1 czerwona papryka pokrojona w paski
- 1 ogórek pokrojony w półplastry
- 1 marchewka pokrojona w zapałki
- Kilka gałązek kolendry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Polędwicę zawiń ciasno w folię spożywczą tak aby przypominała cukierka i włóż do zamrażalnika na 3 godziny.
- Wyjmij mięso z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Posmaruj marynatą mięso z każdej strony i odstaw na 30 minut, żeby się zamarynowało.
- Rozgrzej grill lub patelnię grillową i smaż na rumiany kolor. Mięso przełóż na deskę, pokrój w paski i przełóż do miski.
- Liście sałaty umyj, osusz i na każdym ułóż pokrojone warzywa, porcję grillowanego mięsa, kolendrę, następnie zwiń w roladki. Jest to wspaniały sposób do wykorzystania podczas spotkań rodzinnych lub towarzyskich.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY