Grillowane krewetki z ananasem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Dodaj trochę egzotyki do swojego grilla. Poznaj przepis na rozpływające się w ustach krewetki z soczystym ananasem i autentycznym tajskim sosem Ros Thai Thai.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 100 g sosu śliwkowego Ros Thai Thai
  • 20 krewetek tygrysich 16/20
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 2 czerwone cebule pokrojone w cząstki
  • Sok z 1 limonki
  • 2 łyżki posiekanej kolendry

Marynata:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj składniki marynaty.
  2. Krewetki obierz, ananasa pokrój na kawałki wielkości krewetek i wymieszaj wszystko z wcześniej przygotowaną marynatą, odstaw na 15 minut.
  3. Patyczki namocz w wodzie, następnie nadziewaj na zmianę: krewetkę, cebulę, ananasa i grilluj szaszłyki na rumiany kolor.
  4. Gotowe szaszłyki posyp kolendrą, skrop sokiem z limonki i podawaj z sosem śliwkowym.
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY