Grillowane krewetki z ananasem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai
Dodaj trochę egzotyki do swojego grilla. Poznaj przepis na rozpływające się w ustach krewetki z soczystym ananasem i autentycznym tajskim sosem Ros Thai Thai.
SKŁADNIKI
- 100 g sosu śliwkowego Ros Thai Thai
- 20 krewetek tygrysich 16/20
- 1/2 świeżego ananasa
- 2 czerwone cebule pokrojone w cząstki
- Sok z 1 limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
Marynata:
- 1 łyżka Pasty z chili House of Asia
- 1 łyżka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 drobno posiekane ząbki
- 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 3 łyżki oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj składniki marynaty.
- Krewetki obierz, ananasa pokrój na kawałki wielkości krewetek i wymieszaj wszystko z wcześniej przygotowaną marynatą, odstaw na 15 minut.
- Patyczki namocz w wodzie, następnie nadziewaj na zmianę: krewetkę, cebulę, ananasa i grilluj szaszłyki na rumiany kolor.
- Gotowe szaszłyki posyp kolendrą, skrop sokiem z limonki i podawaj z sosem śliwkowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
PRZEPISY