Grillowana kukurydza z sosem barbecue

Wypróbuj przepis na grillowy klasyk w nowej odsłonie! Soczysta, słodka kukurydza przełamana wędzonym aromatem sosu barbecue to idealne połączenie, które zachwyci wszystkich fanów letnich uczt na świeżym powietrzu.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

60 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2 kolby kukurydzy pokrojone na 4 cm kawałki
  • 1 litr mleka
  • 1 papryczka chili drobno pokrojona
  • 1 łyżeczka soli morskiej

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do garnka wlej mleko, a następnie dodaj papryczkę chili i sól. Wrzuć kukurydzę i gotuj ją do momentu aż będzie al dente. Następnie wyjmij ją na papierowy ręcznik.
  2. Rozgrzej grill. Osuszoną kukurydzę wyłóż na ruszt i grilluj tak, aby nabrała złotego koloru.
  3. W międzyczasie do miski wlej kilka łyżek sosu barbecue i wymieszaj w nim już gotową kukurydzę.
  4. Posyp całość solą morską oraz świeżymi listkami kolendry.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY