Grillowana kukurydza z sosem barbecue
Wypróbuj przepis na grillowy klasyk w nowej odsłonie! Soczysta, słodka kukurydza przełamana wędzonym aromatem sosu barbecue to idealne połączenie, które zachwyci wszystkich fanów letnich uczt na świeżym powietrzu.
SKŁADNIKI
- 2 kolby kukurydzy pokrojone na 4 cm kawałki
- 1 litr mleka
- 1 papryczka chili drobno pokrojona
- 1 łyżeczka soli morskiej
Do podania:
- Sos barbecue Mississippi
- Kilka listków kolendry
- Sól morska do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do garnka wlej mleko, a następnie dodaj papryczkę chili i sól. Wrzuć kukurydzę i gotuj ją do momentu aż będzie al dente. Następnie wyjmij ją na papierowy ręcznik.
- Rozgrzej grill. Osuszoną kukurydzę wyłóż na ruszt i grilluj tak, aby nabrała złotego koloru.
- W międzyczasie do miski wlej kilka łyżek sosu barbecue i wymieszaj w nim już gotową kukurydzę.
- Posyp całość solą morską oraz świeżymi listkami kolendry.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY