Gofry z mleczkiem kokosowym i dżemem z czarnej porzeczki

Czas na prawdziwie letni przepis! Bezglutenowe gofry z owocami serwujemy w towarzystwie polewy z wegańskiego mleczka skondensowanego i dżemu jeżynowo- porzeczkowego. To danie na pewno przywoła wakacyjne wspomnienia! Przepis przygotował nasz kucharz Jarek Owczarczyk.

 

 

 

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do dekoracji:

  • maliny, porzeczki ,borówki według uznania
  • mięta
  • cukier puder

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Gofry przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Puszkę z mlekiem skondensowanym włóż do ciepłej wody.
  2. Usmażone gofry posmaruj dżemem. Udekoruj owocami, a całość polej mleczkiem skondensowanym. Delikatnie posyp cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty .
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY