Francuska kanapka z kozim serem i musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Subtelne połączenie koziego sera, gruszki oraz wyrazistej, pikantnej musztardy to coś co nadaje kanapce iście francuskiego charakteru. Przepis sprawdzi się zawsze, gdy potrzebujesz pożywnego, łatwego w przygotowaniu posiłku.

Ilość porcji

Liczba porcji

1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba na zakwasie
  • 1 garść młodych liści botwinki
  • ½ gruszki pokrojonej w plasterki
  • 1 marchewka cienko pokrojona
  • 2 plastry koziego sera
  • 1 łyżka migdałów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na rozgrzanym grillu lub patelni opiecz kromki chleba.
2. Na wewnętrznej stronie kromek rozsmaruj musztardę, a następnie ułóż na jednej z nich liście botwinki, gruszkę, marchewkę oraz kozi ser. Posyp płatkami migdałów.
3. Ułóż drugą kromkę chleba na wierzchu kanapki.
TIP: Do przyrządzenia kanapki możesz użyć swoich ulubionych warzyw.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY