Fit roladki z ogórkiem i łososiem Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 29

Brak głosów do tej pory.

Jakjalubiejesc zawsze ma głowę pełną pomysłów. Specjalnie dla nas stworzyła imprezowe roladki z łososiem serkiem śmietankowym polane pysznym sosem wasabi S&B i sezamem House of Asia.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Składniki na 15 kawałków:

  • Biały sezam House of Asia
  • Sos Wasabi S&B
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 opakowanie wędzonego łososia ( może być także pieczony)
  • 1 awokado
  • 2-3 garście rukoli (opcjonalnie mix sałat)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ogórki potnij na cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Gdy dojdziesz do miąższu i pestek odwróć ogórka z drugiej strony. Gotowe plastry odsącz na ręczniku papierowym, by wchłonęły nadmiar wilgoci.
  2. Na desce ułóż arkusz papieru do pieczenia a na nim w odstępach paski ogórka. Posmaruj je po całości serkiem.
  3. Na początku rozłóż plastry łososia, awokado i rukolę. Zwijaj ciasno w roladę i odłóż na jakieś 30 min do lodówki (będzie się lepiej kroić). Po pokrojeniu ułóż roladki na rukoli, polej sosem wasabi i posyp sezamem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY