Fit burger z sosem Gochujang bulgogi O’Food Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni — koniecznie wypróbujcie przepis na tę wariację klasycznego burgera, który przygotowała Monika jakjalubiejeść. Chude mięso w połączeniu z unikalnym sosem gochujang bulgogi od O’Food oraz majonez zmiksowany z oryginalną pastą wasabi S&B nada temu daniu azjatyckiego twista. Zobacz jak szybko i łatwo przegotować to danie krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Marchew zetrzyj na plastry za pomocą obieraczki. Dodaj startego na plastry ogórka oraz sos sojowy, sezam, miód, imbir, czosnek i wymieszaj. Odstaw.
  2. Mięso z piersi kurczaka posiekaj na drobno. Dodaj posiekany szczypior, oliwę, sól, sos O’Food i wymieszaj. Uformuj w dłoniach kotlety i ułóż np. na patelni grillowej. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę i dalej grilluj.
  3. Bułkę podpiecz na patelni grillowej. Posmaruj majonezem wymieszanym z pastą wasabi. Połóż sałatę, sałatkę, mięso i drugą część bułki. Gotowe. Smacznego!
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY