Ekspresowy Pad Thai Jak ja lubię jeść
Przenieś się do rajskiej Tajlandii z ekspresowym Pad Thaiem, przygotowanym z najlepszych składników od House of Asia i Kanokwan! Nasz bezglutenowy makaron ryżowy 5 mm zachwyca delikatną teksturą, a pasta Pad Thai Kanokwan dodaje autentycznego smaku tajskiego ulubieńca. Gotowy w zaledwie 25 minut, ten przepis na Pad Thaia pozwoli Ci cieszyć się wyjątkowym smakiem Azji w zaciszu własnej kuchni! Za wykonanie przepisu dziękujemy Jak ja lubię jeść.
SKŁADNIKI
- 100 g Bezglutenowego makaron ryżowego 5 mm House of Asia
- 2 łyżki Oleju z prażonego sezamowego House of Asia
- 1 saszetka Pasty Pad Thai Kanokwan
- Garść Kiełków fasoli mung House of Asia (mogą być świeże)
- 1/2 papryki pokrojonej w paski
- 2 ząbki czosnku rozdrobnionego
- 2 jajka
- 1/2 pęczka szczypiorku posiekanego
- 1/2 limonki
- 3 łyżki orzechów ziemnych posiekanych
- ok 15 szt. krewetek vannamei
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron zalej letnią wodą i mocz ok. 15-20 min.
- Na oleju sezamowym podsmaż paprykę z czosnkiem. Po wymieszaniu i podduszeniu dodaj krewetki. Ponownie wymieszaj, ale smaż nie więcej niż minutę.
- Zmniejsz ogień, składniki odsuń na bok i wbijamy 2 jajka. Drewnianą łyżką jajka potnij/posiekaj na kawałki niczym omlet.
- Następnie dodaj pastę Kanokwan i całość wymieszaj.
- Kolejno wrzucaj namoczony makaron, sok z limonki, orzeszki (część zostaw do posypania na wierzch), szczypior, kiełki i wymieszaj.
- Wierzch udekoruj jeszcze raz orzeszkami i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY