Ekspresowy Pad Thai Jak ja lubię jeść

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 10

Brak głosów do tej pory.

Przenieś się do rajskiej Tajlandii z ekspresowym Pad Thaiem, przygotowanym z najlepszych składników od House of Asia i Kanokwan! Nasz bezglutenowy makaron ryżowy 5 mm zachwyca delikatną teksturą, a pasta Pad Thai Kanokwan dodaje autentycznego smaku tajskiego ulubieńca. Gotowy w zaledwie 25 minut, ten przepis na Pad Thaia pozwoli Ci cieszyć się wyjątkowym smakiem Azji w zaciszu własnej kuchni! Za wykonanie przepisu dziękujemy Jak ja lubię jeść.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron zalej letnią wodą i mocz ok. 15-20 min.
  2. Na oleju sezamowym podsmaż paprykę z czosnkiem. Po wymieszaniu i podduszeniu dodaj krewetki. Ponownie wymieszaj, ale smaż nie więcej niż minutę.
  3. Zmniejsz ogień, składniki odsuń na bok i wbijamy 2 jajka. Drewnianą łyżką jajka potnij/posiekaj na kawałki niczym omlet.
  4. Następnie dodaj pastę Kanokwan i całość wymieszaj.
  5. Kolejno wrzucaj namoczony makaron, sok z limonki, orzeszki (część zostaw do posypania na wierzch), szczypior, kiełki i wymieszaj.
  6. Wierzch udekoruj jeszcze raz orzeszkami i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY