Czekoladowy deser z kremem budyniowym i malinami

Szukasz idealnego deseru? Czarna wisienka zna przepis na prostą, słodką przekąskę. Aromatyczna czekolada, puszysty krem budyniowy i soczyste maliny to gwarancja wyjątkowego wieczoru.

Ilość porcji

Liczba porcji

5

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Krem budyniowy:

  • 400 ml mleka lub napoju roślinnego
  • 5 łyżek cukru kokosowego 
  • 60 g budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (może być bezglutenowy)
  • 100 g miękkiego masła

Do podania:

  • Świeże maliny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Brownie Yummity przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudź. Do rondelka wlej 200 ml mleka, wsyp cukier i podgrzewamy do zagotowania.
  2. W misce mieszamy budyń oraz pozostałe mleko. Przelej płyn do rondelka i podgrzewaj do momentu aż budyń zgęstnieje. Budyń całkowicie ostudź.
  3. Miękkie masło ucieraj, aż stanie się białe i puszyste. Łyżka po łyżce dodawaj do niego budyń, ciągle ubijając.
  4. Do szklanek wrzuć pokruszone brownie, a następnie wlej warstwę kremu budyniowego. Później dołóż odrobinę pokruszonego brownie, a na to ułóż maliny.
  5. Podawaj schłodzone (minimum 1 h w lodówce).
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY