Chrupiące sajgonki z grzybami shiitake i sosem śliwkowym Ros Thai Thai
Poznajcie sekret Kingi kuchennykodeks na chrupkie sajgonki. Kolorowa przekąska, która zawiera w sobie mięsiste grzyby shiitake, chrupiące pędy bambusa podana z sosem śliwkowym Ros Thai Thai to prawdziwa uczta smaków. Zerknijcie na przepis krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
Przepis na 4 porcje – 60 sztuk sajgonek
- sos śliwkowy Ros Thai Thai
- 1 puszka pędów bambusa 225g House of Asia
- 1 puszka posiekanych grzybów Shiitake w zalewie House of Asia
- 100 g makaronu z zielonego groszku House of Asia
- 3-4 łyżki sosu sojowego jasnego House of Asia
- około 6 opakowań papieru ryżowego House of Asia
- 2 starte marchewki
- 3-4 liście poszatkowanej kapusty czerwonej
- 120 g groszku konserwowego
- 6-8 listków świeżej, posiekanej mięty
- 1 łyżeczka czosnku
- sól/pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W dużej misce połącz ze sobą marchewkę, kapustę, pędy bambusa, shiitake, groszek i mięte.
- Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Odcedź i opłucz pod zimną wodą. Następnie potnij na mniejsze kawałki i połącz z warzywami. Przypraw solą/pieprzem, czosnkiem i sosem sojowym.
- Papier ryżowy zwilż wodą i poczekaj chwilę, aż zmięknie. Wyłóż farsz i zawiń w rulonik.
- Gotowe sajgonki smaż na oleju, na złoty kolor. Podajemy z sosem śliwkowym Ros Thai Thai
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
PRZEPISY