Chrupiące sajgonki z grzybami shiitake i sosem śliwkowym Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Poznajcie sekret Kingi kuchennykodeks na chrupkie sajgonki. Kolorowa przekąska, która zawiera w sobie mięsiste grzyby shiitake, chrupiące pędy bambusa podana z sosem śliwkowym Ros Thai Thai to prawdziwa uczta smaków. Zerknijcie na przepis krok po kroku Kliknij tutaj>

 

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Przepis na 4 porcje – 60 sztuk sajgonek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W dużej misce połącz ze sobą marchewkę, kapustę, pędy bambusa, shiitake, groszek i mięte.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Odcedź i opłucz pod zimną wodą. Następnie potnij na mniejsze kawałki i połącz z warzywami. Przypraw solą/pieprzem, czosnkiem i sosem sojowym.
  3. Papier ryżowy zwilż wodą i poczekaj chwilę, aż zmięknie. Wyłóż farsz i zawiń w rulonik.
  4. Gotowe sajgonki smaż na oleju, na złoty kolor. Podajemy z sosem śliwkowym Ros Thai Thai
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY