Chłodnik z pulpą mango alphonso i chili

Latem nie może zabraknąć na Twoim talerzu przepysznych, orzeźwiających chłodników, dlatego tym razem skuś się na naszą niesamowicie egzotyczną wersję tego letniego klasyka. Połączenie rozkosznie słodkiego mango z pikantnością chili to coś, co musisz spróbować!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

 

Do podania:

2 łyżki pestek dyni, natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do dużej miski wlej pulpę mango oraz mleczko kokosowe. Mieszając, cienkim strumieniem wlewaj bulion.
  2. Dodaj imbir, pastę chili, miętę oraz sok z limonki, a następnie za pomocą blendera zmiksuj całość dodając oliwę z oliwek.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendra. Wstaw do lodówki.
  4. Chłodnik podawaj prosto z lodówki, posypany prażonymi orzechami lub pestkami dyni i miętą.

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY