Burrito z orzechowym sosem Satay Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Macie ochotę na pysznego wrapa? Łapcie przepis od waffle.plantation na burrito z aromatycznym, orzechowym sosem Ros Thai Thai.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
  3. Tofu pokrój na 12 paseczków i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj sosem Satay, używając pędzelka. Piecz ok. 30 minut.
  4. Fasolę (wraz z płynem z puszki) zblenduj wraz z czosnkiem i papryką. Smaż na patelni kilka minut, aż do powstania konsystencji pasty.
  5. Tortille posmaruj pastą ze smażonej fasoli, nałóż ugotowany ryż, liście szpinaku, marchew i kapustę. Umieść na górze orzechowe tofu, sos satay, świeżą kolendrę i posyp orzechami. Zwiń tortillę i chwilę podpiecz z każdej strony na suchej patelni.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY