Burrito z orzechowym sosem Satay Ros Thai Thai
Macie ochotę na pysznego wrapa? Łapcie przepis od waffle.plantation na burrito z aromatycznym, orzechowym sosem Ros Thai Thai.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Wrapów pszennych 25 cm Casa de Mexico
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 40 g Sosu satay Ros Thai Thai
- 100 g Ryżu czerwonego Lotus Rice
- 1 opakowanie tofu
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 starta marchew
- 50 g posiekanej czerwonej kapusty
- 1 opakowanie szpinaku baby
- Świeża kolendra
- Posiekane orzechy ziemne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Nagrzej piekarnik do 220 stopni.
- Tofu pokrój na 12 paseczków i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj sosem Satay, używając pędzelka. Piecz ok. 30 minut.
- Fasolę (wraz z płynem z puszki) zblenduj wraz z czosnkiem i papryką. Smaż na patelni kilka minut, aż do powstania konsystencji pasty.
- Tortille posmaruj pastą ze smażonej fasoli, nałóż ugotowany ryż, liście szpinaku, marchew i kapustę. Umieść na górze orzechowe tofu, sos satay, świeżą kolendrę i posyp orzechami. Zwiń tortillę i chwilę podpiecz z każdej strony na suchej patelni.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY