Azjatycka zupa z żółtym curry Smukłe Widelce
Zanurz się w bogactwie orientalnych smaków z naszą azjatycką zupą z żółtym curry! Kremowe mleczko kokosowe Kara 11% i aromatyczna pasta żółtego curry Kanokwan tworzą idealne połączenie, które przeniesie Cię prosto do serca Azji.
SKŁADNIKI
- 200 ml Mleczka kokosowego 11% Kara
- 1 łyżka Pasty żółtego curry Kanokwan
- 4 łyżki oliwy
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
- 1 litr bulionu
- 1 podwójna pierś kurczaka pokrojona w kostkę
- 1 szklanka pokrojonej zielonej fasolki
- kolendry do dekoracji
- Sól
- Sok z ćwiartki limonki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do garnka wlej oliwę, podsmaż cebulkę i kurczaka. Po kilku minutach dorzuć ziemniaki i całość zalej gorącym bulionem.
- Gotuj ok 15 minut, po tym czasie dorzuć fasolę. dodaj pastę curry, wlej mleczko kokosowe i sok z limonki.
- Dopraw solą i gotuj jeszcze ok 10 – 15 minut na wolnym ogniu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY