Azjatycka zupa z żółtym curry Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 127

Brak głosów do tej pory.

Zanurz się w bogactwie orientalnych smaków z naszą azjatycką zupą z żółtym curry! Kremowe mleczko kokosowe Kara 11% i aromatyczna pasta żółtego curry Kanokwan tworzą idealne połączenie, które przeniesie Cię prosto do serca Azji.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 200 ml Mleczka kokosowego 11% Kara
  • 1 łyżka Pasty żółtego curry Kanokwan  
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 litr bulionu
  • 1 podwójna pierś kurczaka pokrojona w kostkę
  • 1 szklanka pokrojonej zielonej fasolki
  • kolendry do dekoracji
  • Sól
  • Sok z ćwiartki limonki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do garnka wlej oliwę, podsmaż cebulkę i kurczaka. Po kilku minutach dorzuć ziemniaki i całość zalej gorącym bulionem.
  2. Gotuj ok 15 minut, po tym czasie dorzuć fasolę. dodaj pastę curry, wlej mleczko kokosowe i sok z limonki.
  3. Dopraw solą i gotuj jeszcze ok 10 – 15  minut na wolnym ogniu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY