Kolacja na 4 ręce w warszawskiej restauracji

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

W restauracji Salto w Warszawie odbyło się wielkie wydarzenie kulinarne „Kolacja na 4 ręce”. Degustacja dań serwowanych na przemian przez dwóch mistrzów kuchni. Byli to Germán Martitegui – właściciel najlepszej w Argentynie i siódmej w Ameryce Południowej (wg. Rankingu S. Pellegrino) restauracji Tegui (Buenos Aires) oraz Martin Castro Gimenez – szef restauracji Salto i zwycięzca pierwszego polskiego finału programu Top Chef. Kucharze dla swoich gości przygotowali posiłek składający się z 8 dań wraz ze specjalnie na tą okazję dobieranymi winami z winnicy Catena Zapata w Argentynie. Można było skosztować gołębia, jelenia, morszczuka, policzków wołowych jak również białych truskawek. De Care było sponsorem tego wydarzenia, a nasze produkty z kuchni Ameryki Południowej jednymi ze składników tych wspaniałych dań. Quinoa, chia czy lucuma na tyle przypadły gościom do gustu, że produkty znalazły miejsce w nowym menu restauracji.

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.