Festiwal Kulinarny Gęsina nie tylko na Św. Marcina

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

19 sierpnia w hotelu Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbyła się II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Gęsina nie tylko ns Święto Marcina. De Care wraz z marką Bonne Maman występowali w wydarzeniu w roli sponsora strategicznego. 

W II edycji konkursu Gęsina nie tylko na Św. Marcina uczestniczyły 2 osobowe ekipy kucharzy mające do dyspozycji 4 stanowiska kuchenne. Każda ekipa musiała przygotować 9 porcji dania. Jedna porcja trafia na stół ekspozycyjny a pozostałe do jury degustacyjnego i technicznego. Celem konkursu była promocja kucharzy, pokazanie ich umiejętności i wysokiej wiedzy zawodowej oraz promocja produktu: gęsiny. 

Organizatorzy zadbali o najwyższą jakość wydarzenia. W konkursie brało udział 12 zespołów z całej Polski. 

1. Damian Broda, Sebastian Guziur –  Holiday Inn – Dąbrowa Górnicza
2. Kamil Skrok, Jakub Włodarczyk – Restauracja Filharmonia Smaku – Łódź
3. Dawid Pluta, Jędrzej Lewandowski – Zielona Górka – Pabianice
4. Bartłomiej Kornacki, Przemysław  Gościniak – Hotel Centrum Sosnowiec, Restauracja Warszawska – ZWYCIĘZCY
5. Adam Kowalski, Jarosław Komala – Hotel Jan Sander w Rąbieniu
6. Łukasz Grabowski, Mariusz Roch – Restauracja Symfonia Smaku Gliwice
7. Sebastian Stellwag, Martyna Rusin – Zielnik Bistro – Katowice
8. Urszula Ruszewska, Edyta Gulan – Kredens Smaku Suwałki 
9. Przemysław Staniek, Dominik Łukasiewicz – Restauracja Młyńska, Kołobrzeg
10. Jakub Botta, Artur Sulkowski – Restauracja Inny Wymiar – Warszawa
11. Aneta Wiśniewska, Tomasz Moszyński – Hotel Tobaco, Łódź
12. Marcin Molik, Patryk Robak –  Restauracja Drukarnia – Warszawa

Gratulujemy zwycięzcom i organizatorom za perfekcyjnego przygotowania wydarzenia.

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.