Gulasz z indyka z musztardą i grzybami
SKŁADNIKI
- 3 łyżeczki Musztardy oryginalnej Dijon Maille
- 4 łyżeczki Musztardy francuskiej Maille
- 1 puszka Grzybów Shiitake z puszki House of Asia, przekrojonych na pół
- 1 łyżeczka Przyprawy Garam Masala House of Asia
- 500 g piersi z indyka, pokrojonej w grubszą kostkę
- 2 cebule, pokrojone w kostkę
- 1 marchewka, pokrojona w półplastry
- 5 ząbków czosnku, drobno posiekanych
- 500 ml bulionu warzywnego
- 100 ml śmietanki 36%
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 4 liście laurowe
- 50 g koperku
- 5 łyżek oleju do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Indyka wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy dijon, przyprawą garam masala, solą, pieprzem, cynamonem i papryką. Dodaj 3 łyżki oleju, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
- W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż cebulę, marchew, czosnek. Dodaj liście laurowe, mięso i grzyby shiitake. Smaż kilka minut.
- Dodaj musztardę dijon i zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (ok. 30–35 minut).
- Gdy mięso będzie gotowe, dodaj musztardę francuską i śmietankę. Całość zagotuj, dodaj posiekany koperek i wymieszaj.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY