Pudding z quinoa i mleczkiem kokosowym
Pudding z quinoa i mleczkiem kokosowym to lekka, ale sycąca propozycja, która idealnie sprawdzi się po treningu albo jako fit śniadanie. Odrobina limonki, świeże owoce i mięta na topie – smak, który robi robotę!
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality food
- 200 ml Mleczka kokosowego light 11% UHT Kara
- 50 ml wody
- Skórka z 1 limonki
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- garść jagód
- garść malin
- Mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ugotuj w mleku kokosowym i wodzie. Dopraw cukrem, skórką z limonki oraz szczyptą soli. Pozostaw do delikatnego wystudzenia.
- Wystudzoną komosę przełóż do miseczek, dodaj maliny oraz jagody. Podawaj ze świeżą miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY