Malinowo – kokosowa kawa mrożona
Gdy masz 5 minut i ochotę na coś wyjątkowego – ta kawa mrożona robi cały efekt. Maliny, kokos i espresso w jednej, chłodnej chwili
SKŁADNIKI
- 150 g Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food schłodzonego
- 400 ml Mleczka kokosowego 16 – 19 % Kara
- 100 ml kawy, np. podwójne espresso
- Kilka kostek lodu
- 50 g cukru pudru
- garść malin
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Schłodzony krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru na puszysty krem. Przełóż do worka cukierniczego i wstaw do lodówki.
- Do wysokich szklanek wsyp maliny i rozgnieć. Dodaj lód, wlej część zaparzonej kawy, mleczko kokosowe i uzupełnij kawą. Wierzch udekoruj ubitym kremem kokosowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY