Grillowane warzywa z kąskami kurczaka w sosie satay Ros Thai Thai Yummy_fotografia_kulinarna
Przygotuj pyszne i zdrowe grillowane warzywa z kąskami kurczaka w sosie satay! Sos Satay Ros Thai Thai dodaje potrawie wyjątkowego smaku, a chrupiące warzywa i soczysty kurczak tworzą idealne połączenie. Wypróbuj ten przepis i ciesz się lekkim, egzotycznym posiłkiem! Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna
SKŁADNIKI
- 5-6 łyżek Sosu Satay Ros Thai Thai
- 120 gramów piersi z kurczaka pokrojonej w drobną kostkę
- 150 gramów zielonych szparagów
- 6 młodych marchewek
- 1 garść orzechów włoskich i ziemnych
- sezam biały i czarny do posypania
- sól i pieprz
- świeża kolendra
Do podania
Sos Satay Ros Thai Thai
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Piersi z kurczaka zamarynuj w sosie Satay. Wstaw do lodówki na ok. 40 minut. Po czym kurczaka zawiń w folię aluminiową/ papier do pieczenia lub połóż na talerzykach do grillowania i grilluj przez ok. 20 minut.
- Marchewkę przekrój na pół, polej oliwą i posól. Grilluj przez 10 minut
- Szparagi połóż na talerzykach do grillowania, polej oliwą i posól. Grilluj przez 8 minut.
- Na talerz wyłóż warzywa oraz kurczaka.
- Orzechy posiekaj drobno, sezam podpraż na suchej patelni.
- Warzywa oraz kurczaka posyp posiekanymi orzeszkami i sezamem. Udekoruj listkami świeżej kolendry i podaj z sosem Satay do maczania.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY