Sałatka ziemniaczana z bobem

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 40

Brak głosów do tej pory.

Ziemniaki i bób czy to nie jest idealne połączenie? Zrób z nami sałatkę z tych dwóch ulubieńców. Do przygotowania przydadzą Ci się jeszcze; olej sezamowy, który nada lekko orzechowego smaku, ocet ryżowy, który ma delikatny, lekko kwaśny smak i pasta z czosnku, która zaoszczędzi Ci czasu na obieranie.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wystudzone ziemniaki pokrój w plastry o grubości około 1 cm i przełóż do dużej miski.
  2. Bób gotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez 5 minut, a następnie przełóż na chwilę do miski z wodą oraz lodem, potem obierz ze skórki i dodaj do ziemniaków.
  3. Cebulę sparz we wrzącej wodzie przez 2 minuty i dodaj do pozostałych składników.
  4. Do wysokiego naczynia przełóż natkę, koperek, bazylię, pastę z czosnku, parmezan oraz oliwę z oliwek oraz orzechy i zmiksuj całość na pesto.
  5. Pół ilości twarogu pokrój na małe kawałki, przełóż do ziemniaków, dodaj przygotowane pesto, dopraw do smaku octem, sosem sojowym, olejem sezamowym oraz pieprzem świeżo mielonym i całość delikatnie wymieszaj. Resztę sera rozkrusz i posyp po wierzchu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY