Owsianka z pulpą mango i orzechami nerkowca
Takiej owsianki z pewnością jeszcze nie jedliście. Nasza pulpa z mango odmieni zwykłą owsiankę w niezwykłą podróż do egzotycznych krajów dla Twojego podniebienia. Będzie słodko, tropikalnie, sycąco i pysznie! PS ta owsianka smakuje idealnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przekonajcie się sami.
SKŁADNIKI
- 100 g Pulpy z mango Alphonso QF
- 100 g płatków owsianych błyskawicznych
- 500 ml mleka
- 20 g suszonej żurawiny lub rodzynek
- 2 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
- 1 łyżka posiekanej mięty
- Szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do rondla wlej mleko, dodaj płatki owsiane, szczyptę soli i delikatnie podgrzej, cały czas mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- Gotową owsiankę przełóż do misek, polej pulpą mango i posyp orzechami, żurawiną oraz miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY