Nuggetsy w panko z sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 26

Brak głosów do tej pory.

Nuggetsy to świetna propozycja na przekąskę nie tylko na imprezę. Te przygotowane z chrupiącej panierce panko i podane z sosem Ros Thai Thai będę jeszcze smaczniejsze niż te, które jadłeś dotychczas.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso wymieszaj z marynatą gouchujang bulgogi i odstaw na minimum 15 minut.
  2. Następnie kurczaka obtocz w panko, usmaż na głębokim oleju na złoty kolor i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  3. Gotowe nuggetsy podawaj z sosem satay lub śliwkowym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY