Tosty z jogurtowym sosem Tahini i warzywami
Fenomenalne śniadanie w 20 minut? Jak najbardziej to możliwe! Zerknijcie, co pysznego z naszą pastą tahini zrobiła Magda waffle.plantation.
SKŁADNIKI
- 75 g Tahini Premium QF Quality Food
- 180 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Do podania:
- 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 1 ogórek gruntowy pokrojony w drobną kostkę
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Kilka rzodkiewek pokrojonych w plasterki
- Sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka oliwy
Kilka kromek chleba
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tahini połącz z jogurtem greckim, dodaj sok z cytryny, przeciśnięty ząbek czosnku i wszystko wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Warzywa wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i natką pietruszki.
- Chleb podpiecz w tosterze bądź na patelni delikatnie skropionej oliwą.
- Grzanki posmaruj solidną porcją sosu, a następnie nałóż warzywa.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY