Pudding z tapioką mleczkiem kokosowym i mango Praktykulinarni

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 8

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj razem z Praktykulinarni fit deser z tapioki, mango i mleczka kokosowego. Szybkie przygotowanie, pyszny smak i wiele radości.

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Do garnka wlej wodę i mleczko. Wsyp tapiokę i erytrytol. Dodaj korzenne przyprawy: cynamon, goździki i kardamon. Odstaw na 30 minut.
  2. Garnek ustaw na kuchence, zagotuj. Zmniejsz moc kuchenki (płomień) i gotuj przez ok. 20-25 minut, mieszając od czasu do czasu, żeby tapioka nie przywarła do dna garnka.
  3. Kulki tapioki powinny już być przezroczyste. W razie potrzeby gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Odstaw do przestudzenia. Stygnąc, pudding gęstnieje, warto więc przełożyć go już do miseczek, szklanek albo słoików.
  5. Na warstwę tapioki wyłóż po 3-4 łyżki pulpy mango. Udekoruj liofilizowanymi malinami, miętą, orzechami, sezamem albo wiórkami kokosowymi.

TIP: Możesz zmienić proporcje płynów i na tę ilość tapioki wykorzystać 2 puszki mleczka koksowego 5-7% oraz 500 ml wody. Zamiast korzennych przypraw, dodaj pastę waniliową lub nasionka świeżej wanilii.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY