Składniki
Mąka ryżowa 99 %, sól
Lekki, naturalnie bezglutenowy makaron ryżowy ma prosty, czysty skład bez zbędnych dodatków i konserwantów. Po przygotowaniu jest jędrny i sprężysty, a jego 4 mm wstążki doskonale absorbują smaki. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować 2 minuty. Nadaje się również w diecie dzieci i osób starszych. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Makaron jest dedykowany jako dodatek do znanej na całym świcie zupy pho, z bulionem i innymi dodatkami tworzy unikalną kompozycję smaków. Dodatkowo ma wiele zastosowań w kuchni, może być wykorzystywany jako składnik innych zup, sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich, znakomity również do dań typu stir-fry.
Świetnie pasuje również do tradycyjnych polskich dań i stanowi alternatywę dla makaronów pszenicznych
Składniki
Mąka ryżowa 99 %, sól