Fit burger z sosem Gochujang bulgogi O’Food Jakjalubiejesc
Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni — koniecznie wypróbujcie przepis na tę wariację klasycznego burgera, który przygotowała Monika jakjalubiejeść. Chude mięso w połączeniu z unikalnym sosem gochujang bulgogi od O’Food oraz majonez zmiksowany z oryginalną pastą wasabi S&B nada temu daniu azjatyckiego twista. Zobacz jak szybko i łatwo przegotować to danie krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka marynaty do mięsa wieprzowego gochujang bulgogi BBQ 280g O’Food
- 1 łyżka czarnego sezamu House of Asia
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego House of Asia
- Odrobina pasty wasabi S&B
- 2 pojedyncze (mniejsze) piersi z kurczaka ok 300 g łącznie
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól
- 2 duże bułki graham z sezamem
- 1 marchew
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1 mała łyżeczka miodu
- 1/3 łyżeczki startego imbiru
- Kilka liści dowolnej sałaty
- 1-2 łyżki majonezu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Marchew zetrzyj na plastry za pomocą obieraczki. Dodaj startego na plastry ogórka oraz sos sojowy, sezam, miód, imbir, czosnek i wymieszaj. Odstaw.
- Mięso z piersi kurczaka posiekaj na drobno. Dodaj posiekany szczypior, oliwę, sól, sos O’Food i wymieszaj. Uformuj w dłoniach kotlety i ułóż np. na patelni grillowej. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę i dalej grilluj.
- Bułkę podpiecz na patelni grillowej. Posmaruj majonezem wymieszanym z pastą wasabi. Połóż sałatę, sałatkę, mięso i drugą część bułki. Gotowe. Smacznego!
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY