Pudding quinoa z musem z guawy Delicious Place

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Deliciousplace przygotowała dla Was przepis na śniadanie idealne, pełne wartościowych składników. Pudding stworzony z quinoa doprawiony egzotycznym i orzeźwiającym smakiem pulpy z guawy to idealne połączenie na rozpoczęcie dnia.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę ryżową zalej zimną wodą i dokładnie wypłucz. Odcedź i przełóż do garnka. Zalej napojem owsianym i doprowadź do zagotowania. Gotuj pod przykryciem 15 minut.
  2. Zblenduj, ale niekoniecznie na gładką masę. Odstaw.
  3. Borówki umieść w rondelku z ksylitolem i skórką pomarańczową. Gotuj i mieszaj, aż owoce zmiękną i puszczą sok. Wlej do ugotowanych borówek skrobię rozrobioną w łyżce wody, zamieszaj i zagotuj. Odstaw do wystudzenia.
  4. Krem kokosowy ubijaj przez 1-2 minuty.
  5. Na dno szklaneczek lub pucharków wyłóż pudding quinoa, na niego sos borówkowy. Następnie dodaj kilka łyżek pulpy z guawy, a na wierzch krem kokosowy. Górę udekoruj płatkami migdałów, borówkami i listkami mięty.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY